Emballage beheer

Emballage beheer is voor sommige bedrijven in de transport essentieel. Vooral als je over je emballage ook huur wilt of moet berekenen. Als je dit handmatig moet doen loop je vaak het risico dat het te laat gebeurd, het is immers niet perse op dat moment noodzakelijk, of dat het niet goed gebeurd. Er zijn namelijk vaak nog wel een paar kanttekeningen die je in de gaten moet houden, en als je dat zelf moet doen, vergeet je die snel.

Emballage bijhouden

Stap 1 is het bijhouden van emballage. Welk saldo heeft welk adres of welke klant? Dit komt voort uit de transport bewegingen, maar een saldo kan ook veranderen als er emballage verschoven wordt. Of als je bij een adres iets komt halen, maar dat is er door de buurman neergezet, dus je moet het saldo van een ander adres salderen. Allemaal lastig om dit te onthouden. Ook is het een optel som van al je transacties te samen. Dus maak je 1 fout, loopt dat snel op tot een reeks van fouten.

Emballage verrekenen

Sommige bedrijven moeten ook huur berekenen voor de emballage, vooral in de sierteelt. Dit betekend dat men vaak een vaste huur heeft, maar alles wat erboven komt, moet door een variabel tarief. Dit wil je het liefst automatisch factureren. Maar sommige bedrijven hebben ook een lopende rekening elders, neem een veiling als voorbeeld, dan moet via daar verrekend worden. Met LP Online kan dit allemaal automatisch.

Op de hoogte houden

Je klanten wil je ook op de hoogte houden van het saldo. Dit omdat het vaak om grote bedragen gaat, met ingewikkelde data erachter, dat je zeker wilt weten dat men weet wat er gebeurd. Dus je wilt ze elke dag of elke week een overzicht sturen met wat er aan de hand is.