LP Planner
plansoftware van LogisticPlanet

Waarom LogisticPlanet?

LogisticPlanet bestaat al sinds 2003. Wij hebben onze software gemaakt op de basis van meer dan 20 jaar ervaring als bedrijf zijnde, met moderne technieken. Wij leveren onze software op de basis dat het snel te gebruiken is, geen eindeloze consultancy trajecten en dat het altijd waarde vermeerderend is. Ons TMS is voor veel klanten een financiele control tower waarbij men op tijd kan schakelen als iets verkeerd gaat. Ons TMS is een zogenaamd community TMS. Dit betekend dat iedereen in dezelfde versie werkt en alle doorontwikkelingen gedeeld worden bij al onze klanten.

Route optimalisatie

Wanneer je in de distributie zit, of gewoon veel orders per rit hebt, is een beetje gemak van route optimalistie niet een luxe. Dankzij onze route optimalisatie, waarbij u zelf kan sturen op waar u begint, eindigt en eerst stop is, kunt u niet alleen tijd en geld besparen, maar ook Co2! Dankzij deze tool komen ook veel planners tot nieuw inzicht, soms doe iets al zo lang op dezelfde manier dat je de andere manier niet meer goed ziet.

Standaard integraties

Onze planning heeft standaard integraties met verschillende boordcomputers leveranciers, APS, chauffeursapp en GPS leveranciers. Hierdoor kan je keizen uit best of breed, wil je een specifieke boordcomputer of App in de auto hebben, dan koppelen wij dat graag voor je!

Resource planning

Een planner plant niet alleen ritten, maar ook resources. Resouces in deze kan zijn een auto of een chauffeur, maar ook een dolly, tijd en plekken. Door de volledige vrijheid die de planner krijgt, met slimme meestuur opties, kan je de planwerkzaamheden bij de planner neerleggen, waar dit voorheen bij de chauffeur terecht kwam.

Charter planning

Niet elke planning kan charters plannen. Je moet hierbij een specifieke tool hebben die kan zorgen voor een EDI connectie met de planner, of een WebApp waarbij de charter orders kan afmelden, mail met ritlijsten en een optie om ad-hoc prijzen te noteren voor die rit. Daarnaast moeten de ritten goed afgeletterd worden in het TMS voor een inkoop controle. Gelukkig kan dit alles via onze online plantool!

Moderne LZV Planning

LZV’s, een ander verhaal. Een extra trailer aan een rit koppelen is nog wel makkelijk te doen. Maar LZV gaat veel verder. Je werkt met meerdere afkoppel en aankoppel acties, je werkt met omkoppel lokaties, je orders moeten in de goede trailer geplant worden. Daarnaast moeten je orders goed en snel gesplitst kunnen worden. LP Planner heeft dit alles met een modern jasje gemaakt, inclusief plannen vanaf een kaart.

Te koppelen met uw ERP

Verladers, of expediteurs, werken vaak met een ERP. Dit ERP is vaak erg goed in waarvoor het bedoeld is. Waar het niet voor bedoeld is, is transportplanning. Daar komen wij om de hoek kijken. Wij krijgen de orders uit uw ERP en die kunt u bij ons inplannen. Of op uw eigen auto’s of bij charters.

Automatische toewijzing

U krijgt orders naar de wadeneilanden, zeeland, ADR orders, overstekende pallets of u werkt via een zone planning. Wij kunnen voor u elke order analyseren en automatisch op de goede rit zetten of een rit aanmaken indien nodig. Zo doen wij het voorwerk voor uw planners, en kunnen uw planners bezig blijven met de echte problemen. Wij kunnen zelfs uw orders automatisch voorzien van charters, en ook netwerk vervoerders zoals PostNL, DHL etc.

ETA & ETD calculaties

U wilt uw klanten, of ontvangers, op de hoogte houden. Daarvoor heeft u een ETA en/of ETD nodig. Gelukkig rekenen wij die voor u uit en maken ook voor u timeframes ervan. Zo kunt u niet een specifieke delen met uw klant, maar een van en tot tijd, zo voorkomt u vragen. Ook kunnen wij voor uw B2C klanten, of eenmalige ontvangers, een encrypted pagina geven waarop zij alleen hun zending kunnen zien met de data die u vrij geeft.

Conclusie: plansoftware moet flexibel zijn

Uw plansoftware moet flexibel zijn. want u gaat niet elke zending hetzelfde plannen. En al helemaal niet de komende 10 jaar. De wereld veranderd, u veranderd, uw planners veranderen en uw doelen veranderen. Met goede plansoftware kunt u snel schakelen en aanpassen op de wereld om u heen, zonder uw eigen USP te verliezen!

Ik wil meer informatie!