Blijf niet met alles hangen in het verleden!

Home / Software update / Blijf niet met alles hangen in het verleden!

Transport is een oude tak van sport. Een beroep dat al sinds het begin van de mensheid wordt uitgevoerd, in verschillende vormen en maten. Dan is het ook niet verrassend dat sommige transport bedrijven teveel blijven hangen het verleden. Immers Papa of Opa hebben het bedrijf opgericht en het is lastig om dat te wijzigen. Een oude vrachtwagen op het terrein is geweldig, een verouderde IT infrastructuur is dramatisch.

Oude auto van Opa op het terrein?

De oude auto van Opa, een DAF, Scania, Mercedes vrachtwagen is leuk om te zien. Het laat zien waar je vandaan komt. Het maakt ook emotie los, want veel mensen in de transport zijn ook gek op oude voertuigen. Dus daar is absoluut niets mis mee. Het geeft aan het personeel een stuk historie, het geeft aan de eigenaren een stuk realiteit en het geeft aan bezoekers een hoop vertrouwen. Maar later we het qua historiek daarbij houden!

(IT) Infrastructuur

Naast de oude auto moet het huidige bedrijf modern zijn. Nu hoeven er niet overal hypermoderne lampen of meubels te staan. Maar het is wel van belang dat de infrastructuur modern is. Wat bedoel ik daarmee?

Hiermee is belang dat men een modern TMS heeft. Een goedlopend klantenportaal (alle orders die klanten invoeren is minder werk voor jullie). Een goede planning waarmee u de beste planning kan maken. Elke kilometer minder is winst. Een stabiel internet. Het liefst nog goede EDI koppelingen met klanten, dit zorgt voor veel orders en klantenbinding. Goede communicatie met de chauffeurs, dit kan tegenwoordig perfect met een mobiele applicatie! En natuurlijk goede PC’s waar de planners, administratieve krachten, warehouse medewerkers etc. goed en snel mee kunnen werken. Het is natuurlijk niet handig om alles goed te regelen en dan met een 10 jaar oude laptop met 10″ inch scherm te gaan werken.

Dit is van belang omdat er in de transport vaak gekeken wordt waar men vandaan komt. Natuurlijk is dit belangrijk. Maar hierdoor blijven sommige bedrijven hangen in hun Excel, MS-DOS, manieren en is er veel nutteloos werk en tijdsverlies. Tegenwoordig is een TMS niet meer de investering dat het vroeger was. Dus laten we de Nederlandse transport markt wat intelligenter maken!

modern

LogisticPlanet vrachtwagen – Modern TMS

Waarom nu?

Logistiek.nl kwam onlangs met een podcast uit, zoals zij wel vaker doen. Dit was een vrij interessante podcast. Deels omdat niemand weet wat er gaat gebeuren met en na de corona crisis. Vooralsnog heeft de markt nu een opgaande trend na de initiĆ«le dip. Echter werkt er geopperd in de podcast dat er teveel “kleine” bedrijven zijn. Dit werd gegooid op dat kleinere bedrijven doorgaans hun IT minder voor elkaar hebben en minder snel inspringen op veranderlijke omstandigheden omdat ze het wellicht minder snel zien. Dit alles zou de logistieke niet robuust genoeg maken. Maar dit kan men veranderen. Zorg dat je logistieke dienstverlener essentieel bent in de keten waarin je opereert! Dit kan niet met een excel lijst, dit moet met een modern systeem.

Luister deze podcast hier

Related Posts

Leave a Comment

Automatisch plannenSoftware toekomst