Nieuwe ontwikkeling: 5G in de transport?

Home / Software update / Nieuwe ontwikkeling: 5G in de transport?

5G in de transport, maar wat is 5G?

Momenteel werken wij in Nederland, veelal, op een 4G netwerk als wij via de mobiel werken. Simpelweg staat de 4 of de 5 voor de G voor de generatie van het netwerk. Momenteel werken wij dus met de vierde generatie mobiele netwerk en gaan over op de vijfde generatie. Vodafone begint al vandaag met het uitrollen van 5G in een deel van Nederland.

Maar wat is het verschil nu tussen 4G en 5G?

4G is ongeveer in 2010 gelanceerd. 4G kan een snelheid van 100 megabit per seconde halen. 5G zal zo rond de 800 megabit per seconde gaan halen, zijn de verwachtingen! Maar dat is puur en alleen het aantal megabit per seconde winst wat wij gaan halen. Het heeft grotere voordelen. Omdat de potentiĆ«le snelheid van 5G hoger is dan 4G, maar ons netwerk kan dan ook meer data aan. Naast dat het meer data aankan, zal het ook minder energie kosten van uw batterij. De reden hiervoor is omdat het netwerk minder hard hoeft te werken. Als je met 4G 100 megabit wilt halen, moet het netwerk 100% van zijn capaciteit leveren. Als je dit met een 5G netwerk wilt doen, hoeft het netwerk maar 12,5% van zijn capaciteit te leveren. Dus men hoeft minder hard te “rennen”, dus kost het minder energie!

Dus 5G is sneller, kost minder energie bij gebruik en kan aan hoop voordelen leveren!

5G in de transport

5G klinkt dus wel goed, maar is het handig in de transport? Ja, maar wel met een paar voorwaarden. Als u namelijk nog op een MS-DOS computer werkt, met een MS-DOS TMS, dan heeft u geen voordelen. Als u op een “moderne” computer werkt, maar een offline TMS en zonder mobiele capaciteiten bij de chauffeurs, dan heeft u ook weinig voordelen. Maar als u al in de cloud werkt, een SaaS TMS heeft, een mobiele app heeft voor chauffeurs dan gaat u goede voordelen tegemoet!

Het standaard voordeel dat u heeft is dat documenten, informatie, data sneller van A naar B gaan. Dus u kunt snelle stappen zetten om CMR’s digitaal te maken, foto’s te laten maken van schade etc. Dit kunt u door uw chauffeur krijgen en doorzetten naar uw klanten. Meer informatie zorgt er doorgaans voor dat uw proces gestroomlijnder wordt.

Daarnaast kunt u ook sneller de stap zetten om meer online te gaan werken. Immers is het netwerk minder storingsgevoelig. U kunt met uw TMS online werken, thuis werken of op afstand de controle houden! Helemaal in deze tijden van Corona is dat belangrijk.

5g in de transport

5g in de transport

En nu?

Wij kunnen u helpen om toekomst proof te worden. Zorg voor een snel, uitgebreid en goed TMS om ook in de toekomst voor te lopen op te rest!

Neem contact met ons op en wij leggen uit hoe wij u kunnen helpen!

Related Posts

Leave a Comment

Corona TMSAutomatisch plannen