2020 – het jaar van het moderne TMS?

Home / Software update / 2020 – het jaar van het moderne TMS?

2020 vs. 2000

20 jaar geleden, toen was het net 2000. 20 jaar geleden, toen waren wij net met zijn allen over de millennium bug vrees heen. Men dacht dat computers in 2000 niet meer zouden werken. Dit was ontstaan omdat vroeger schijfruimte erg duur was. Toen was elke byte, elk teken, was belangrijk. Daarom sloeg men in het begin van de computers datums op met alleen de laatste 2 cijfers van het jaar. Zo werd 31 december 1999 het getal 31-12-99. Schijfruimte was echter steeds minder kostbaar en daarom werd dit probleem makkelijk opgeheven door alle 4 de cijfers van het jaartal te gebruiken.

In die jaren werd het ook telkens meer gebruikelijk dat iedereen een mobiele telefoon had. Onder andere de Motorala‘s, Siemens, Nokia‘s en later de Samsungs en Apple telefoons.

Internet werk ook telkens belangrijker in het leven. In de jaren 2000 waren er nog niet overal flatscreens, laptop’s en mooie desktops met een scherm en computerkast in 1. Als je de computer aan had gezet kon je inbellen op het internet. Maar dit kon altijd maar voor een korte tijd, want de rest van de familie kon dan niet bellen….

Gaandeweg werd internet, computers, telefoons telkens belangrijker. Men kon via breedband internet verbindingen 24/7 online zijn. Iedereen kon met elkaar chatten via MSN Messenger en kon met elkaar SMS’en.

De mobiele telefoons werden telkens meer cruciaal in het leven van de gemiddelde mens. Iedereen was nu continu online en iedereen altijd toegang tot alle informatie op het internet. Deze trend is altijd zichtbaar in het prive leven. Gaandeweg werd dat telkens meer zichtbaar in het zakelijk leven. Zo ook in de transport. Eerst werd informatie belangrijk in de B2C transport en later werd het telkens belangrijker in de B2B transport. Zo ook in het moderne TMS. EDI verbindingen, online order invoer, mobiele telefoon apps voor chauffeurs, en TMS zijn telkens belangrijker geworden sinds data ook telkens belangrijker is geworden.

En nu? Na 2020?

Na 2020 gaat de vernieuwing niet ophouden. Transporteurs gaan veranderen van bedrijven puur gericht op hun auto’s, naar bedrijven waar data ook erg belangrijk wordt, maar wel met het juiste moderne TMS. Data zodat zij die kunnen delen, naar opdrachtgevers, klanten of ontvangers. Data moet ook telkens accurater worden. Ook wil men niet meer afhankelijk zijn van een specifieke plek op de wereld. Men wil, zoals ook in het priv├ę leven, de data altijd kunnen inzien.

Men kan en wil meer gaan samenwerken. Transporteurs zien ook in dat zij niet altijd alles meer hoeven te doen voor klanten. Zij kunnen ook nee zeggen. Maar zij kunnen ook ja zeggen en de order doorzetten naar partners. Niet omdat zij dat wellicht niet kunnen, maar iemand anders kan dat beter. Iemand anders kan dat effici├źnter!

Daarnaast wordt planning nog belangrijker! Dit komt niet omdat men tot nu toe niet druk was met plannen, maar omdat er telkens meer kan. Dankzij de data, kan men ook meer rekening houden met factoren. Het begon ooit met beladingsgraden, nu komen ETA‘s, ETD’s, openingstijden, verschillende soorten colli, files, Co2 emmisie om de hoek kijken tijdens het plannen.

Kijk voor meer informatie over ons moderne TMS hier

Neem contact met ons op voor een demonstratie van ons TMS

Related Posts

Leave a Comment

ritplanning softwareCo2 reductie in de transport