Ritplanning, online?

Home / Software update / Ritplanning, online?

Online ritplanning vs offline ritplanning

Ritplanning is 1 van de kerntaken van een transporteur. Zonder ritplanning geen ritten, rijden er geen auto’s en worden de orders niet bezorgt. Of het nu een volle lading is of een distributie rit. Men is tegenwoordig gewend aan allerlei soorten ritplanning. Met de komst van de computer zijn er vele verschillende soorten ritplanning manieren geweest. Men kan met een tekstverwerker, excel of dergelijke een rit maken. Maar er zijn ook gespecialiseerde stukken software die dit voorzien. In het begin was er alleen offline ritplanning. Dit betekende dat er software was geïnstalleerd op de server van de klant, lokaal bij de klant. Dit kan vele voordelen hebben voor klanten, maar zoals alles heeft het ook zijn beperkingen. Nieuwer is de online ritplanning. Hiermee logt u via de browser in op een website en aldaar kunt u de planning maken. LP Planner is een online planner.

Maar online, is dat niet storing gevoelig?

Wij horen vaker dat men sceptisch is over online producten. Men heeft soms liever een systeem dat lokaal op een server staat dan online bij de leverancier. Storingsgevoeligheid is altijd een terechte kwestie, want als men niet kan werken wordt er geen geld verdiend.

Online is, bij ons, niet meer storingsgevoelig dan de offline mogelijkheden. Dit komt omdat wij het beheer, updates, beveiliging etc. zelf verzorgen. Iets dat vaak wordt vergeten bij een eigen lokale server. Zolang het systeem werkt, werkt het toch? Dat klopt! Echter als het niet meer werkt, werkt het totaal niet meer. Als een online systeem online is, kunt u er van alle plekken bij. Stel uw internet ligt eruit. U kunt dan doorwerken via de hotspot van uw mobiel, u kunt thuis werken, u kunt zelfs op vakantie de planning in de gaten houden.

Wij zien dat er gemiddeld een grotere uptime is bij online systemen dan bij offline systemen.

Maar online ritplanning is wat anders dan een factuur maken…

Klopt. Ritplanning is ingewikkelder, dynamischer en elke planner heeft andere eisen aan een systeem. Maar in de basis blijft het allemaal gelijk. Men wil alle data goed kunnen zien. Daarom kan LP Planner over meerdere schermen gebruikt worden. Men wil slimme hulpmiddelen. Daarom kan men filters maken, kaarten gebruiken, beladingsgraden uitrekenen, ETA’s en ETD’s uitrekenen etc.

Maar in de basis zoekt iedereen hetzelfde, een stabiel en slim doch simpel systeem waar zij de planning zo goed mogelijk mee kunnen maken. Hieronder een kort voorbeeldje van een ritplanning.

Related Posts

Leave a Comment

SamenwerkenModerne TMS