Samenwerken essentieel om te overleven?

Home / Software update / Samenwerken essentieel om te overleven?

Samenwerken…. Waarom?

Een transporteur heeft de laatste jaren goede tijden gehad. Er was genoeg werk, de economie draaide lekker en de klanten waren doorgaans niet te moeilijk. Natuurlijk waren het niet 100% goede tijden. Er waren de laatste tijd ook een paar faillissementen in de transportwereld. De kosten gingen omhoog. Chauffeurs waren moeilijk om te krijgen. Maar volgens het Financiƫle dagblad liggen de mooiste tijden achter ons. Dit betekend niet dat er gelijk een crisis aankomt, maar volgend jaar slinkt de sector wel met 0.6%. Afgelopen 2e kwartaal zijn de kosten van bijvoorbeeld diesel ook redelijk gestegen. Maar de vrachttarieven zijn meestal hetzelfde gebleven, vaak door de concurrentie strijd. Moet u daarom gaan samenwerken?

De combinatie van slinkende sector, hogere kosten en gelijkblijvende tarieven maakt het dat de vooruitzichten geen gouden bergen zijn. Maar dit zorgt er ook voor dat er mogelijkheden zijn. Dit zorgt er ook voor dat de slimme initiatieven groeien en geld verdienen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat men niet altijd in hetzelfde gat blijft graven, maar gaat innoveren!

Samenwerken, maar ik heb geen pot goud naast mijn bureau staan?

Wij jammer genoeg ook niet. Trouwens, als u het wel heeft bent u nog steeds welkom bij ons hoor! Maar wij willen zorgen dat iedereen kan samenwerken. Dit kan heel simpel door orders te delen met elkaar, via EDI of mail. U bent bijvoorbeeld een bulkvervoerder als Albert Keizer en uw klant vraagt u om bloemen te vervoeren. Dan schakelt hij bijvoorbeeld Van der Slot transport in. Zo helpt u de klant, kunt u een beetje marge pakken en werkt u lekker samen.

Daarnaast kunt u ook dieper samenwerken. Namelijk alle orders van een regio, bepaald soort colli, bepaald soort transport kunt u altijd doorgeven naar een andere transporteur.

Een nog diepere stap is dat u data deelt. Zo heeft u 1 grote groep met alle data, onafhankelijk beheert. U kunt snel orders delen voor een goede prijs. U kunt data delen, vrachten delen en slim samenwerken. Dat is waar wij met Connected Logistics voor staan.

Samenwerken, alleen voor de grote partijen?

Nee. Wij helpen iedereen. Wij hebben in het verleden startups geholpen met leuke oplossingen hiermee, wij hebben groothandels en multinationals hiermee. Voor ons is de oplossing belangrijker dan de grootte van de organisatie.

Data is deels genomen uit een artikel van het Financieele dagblad

Related Posts

Leave a Comment

ritplanning software