Online TMS – nieuwe functionaliteit

Home / Software update / Online TMS – nieuwe functionaliteit

Een online TMS, hoe gaat dat met updates?

Een geheel online TMS is de nieuwste stap in de TMS (Transport Management Systeem) wereld. Tot dus ver werd de TMS op de server bij de transporteur geïnstalleerd. De stap daarna was dat de transporteur bij de TMS leverancier kon inloggen op zijn of haar server, een soort tussen oplossing. Logistic Planet levert een TMS waarin alles online, in de cloud, draait. U logt in net als bij Gmail, Linkedin of Facebook. Een update bij een TMS op de server is vaak omslachtiger. De TMS leverancier moet inloggen op de server van de klant en daar alle updates doen en nakijken of alles goed verloopt. Bij ons online TMS, LP Online, werkt dat allemaal sneller en gemakkelijker.

Maatwerk of instellingen?

Wilt u maatwerk of instellingen? Beide is mogelijk, maar beide is niet altijd wenselijk. Met maatwerk kunt u specifieke functionaliteiten aanpassen zodat u, als logistieke dienstverlener, een tijdswinst of service verhoging kan doorvoeren. Met LP Online zijn ook veel instellingen mogelijk. U kunt bepalen wat de klant wel of niet ziet. U kan per administratie gebruiker bepalen welke kolommen wel of niet relevant zijn voor een tarifering of facturatie proces. Dit is ook per scherm te wijzigen. U wilt wellicht andere data zien bij het tariferen dan bij het factureren. U wilt ook andere data zien bij uw emballage administratie dan bij uw inkoop administratie. Dit is per gebruiker op te slaan. Daarnaast is het voor planners ook belangrijk om alleen relevante data te zien. Een bulk planner hoeft niet perse het soort colli te zien. Een Sierteelt planner hoeft niet perse het aantal kilo’s te zien. Zo heeft men alleen goede data.

Updates in een online TMS?

Naast maatwerk en instellingen zijn er ook updates in LP Online. Dit betekend dat LP Online elke maand nieuwe functies krijgt. Dit kan een nieuwe manier van tariferen zijn. Maar dit kan ook een extra functie zijn om makkelijker te plannen. Deze updates zijn nu realtime beschikbaar voor iedere gebruiker van LP Online. Dit betekend dat al onze klanten blijven groeien qua functies, en telkens blijven evalueren. Als een functie niet bij u past, kunt u zelf altijd de functie uitzetten, zo behoudt u volledige controle!

Zo ook onze nieuwe functie in LP Online. U kon altijd al zelf bepalen waar een bepaalde stop in een rit kwam te staan. Nu is het ook mogelijk om meerdere stops te selecteren en deze als groep zijnde te verplaatsen in een rit. Dit betekend dat wanneer u alle stops van een bepaalde stad naar achter verplaats, om zo 90% van uw rit wel op tijd te rijden, u dit in 1 beweging kunt doen. Zie het filmpje hieronder voor een voorbeeld.

Groepen slepen

groep slepen

Related Posts

Leave a Comment

RelatiebeheerKetensamenwerking Transport