Order splitsen – LP Planner

Home / Software update / Order splitsen – LP Planner

Waarom moet u een order splitsen?

Met behulp van uw online portaal krijgt u uw orders automatisch binnen. Dit kan via een order invoer formulier op het internet, via EDI of via upload van een excel/CSV bestand. Dit is de directe order die u van uw klant krijgt. Vaak laden of lossen bij de klant. Echter kan het zijn dat het laden en lossen van die order niet precies in uw planning past. Dat kunt u een aantal dingen gaan doen.

Order splitsen, uitbesteden of verlies maken?

U kunt uw order splitsen. Dit is vooral voordelig als u een warehouse of partner heeft waar u de order neer kan zetten. Zo kunt u de order in 2 delen splitsen. Waarbij u deel 1 op een andere rit kan plannen dan deel 2. Zo combineert u uw ritten en zorgt u voor het optimale rendement.

U kunt ook de order uitbesteden. Wellicht heeft u een partner waar u vaker mee samenwerkt. Deze heeft wellicht wel de planning waar de order perfect tussen past. U kunt deze dan via LP Planner versturen naar uw charter. Zo verdient u wat op de order, u helpt uw klant en uw charter verdient er ook wat op. Een goede situatie.

De laatste optie is dat u hem wel rijdt, u heeft wellicht vervoersplicht. U moet een half volle vrachtwagen de weg opsturen waar u geen winst mee maakt. Als laatste optie kunt u in ons vrachtuitwisselingssysteem nog een order voor de terugweg zien te krijgen om deze rit toch winstgevend te maken.

Order splitsen, een administratieve ramp?

U heeft gekozen voor optie 1, u gaat de order splitsen en deze gaat via uw of een partners warehouse. Voor de planning is dat ideaal! Maar administratief krijgt u een hoop aan problemen?

Order Splitsen

Nee. Tenminste, in LP Online niet. Uw order voor uw klant blijft altijd gelijk met wat de klant heeft ingevoerd. U splitst de order via de warehouse, dit hoeft de klant niet perse te weten. Voor uw klant, in zijn portaal, blijft de order gelijk. Voor de klant, op de factuur, blijft de order gelijk. De enige wijziging is voor u in de planning en uw ritten controle.

Order Splitsen op verschillende ritten

U kunt uiteraard wel uw order op 2 verschillende ritten inplannen!

Order splitsen voorbeeld film

Related Posts

Leave a Comment

Inkoopadministratie transportLogisticPlanet