Ritplanning transport – LP Planner

Home / Logistiek nieuws / Ritplanning transport – LP Planner

Ritplanning transport, wat is het?

Ritplanning transport, dit kan met behulp van software, met behulp van vrachtbrieven en het kan gebeuren in het hoofd van de planner.  Het verschilt per branche wat hiervoor handig is, maar zodra een transporteur, verlader of groothandel wil professionaliseren is software essentieel. Zonder software gebeurd bij bedrijven vaak aan de hand van vrachtbrieven. Het nadeel van geprinte documenten is dat deze statisch zijn, zodra ze geprint zijn worden ze al achterhaalt.

Er kan ook gepland worden uit het hoofd, gebaseerd op ervaring. De valkuil hierbij vaak is dat fouten die gemaakt worden, gereproduceerd worden. Er is geen manier om de planner uit te dagen. Er is geen manier om telkens beter te leren plannen. De planner wil ook met tools een betere planning maken.

Met software kan er gepland worden met tools, met interactieve informatie en gemakkelijke overzichten. Een rit kan gemaakt worden met de trajecten van de orders, met het personeel, met het materieel en met de eisen die de klant stelt. Denk hierbij aan slottijden, deurcodes, speciaal materieel, kooiaap of veiligheidskleding. Dit alles kan meegenomen worden in de rit. Hierdoor is alles goed gedocumenteerd en zullen het aantal misstappen drastisch verminderen.

Ritplanning transport, maar mijn transport is elke dag anders?

Ritplanning is een interactieve bezigheid. Of u nu pakketjes naar consumenten vervoert of stalenbalken naar bouwplaatsen, geen dag is hetzelfde. U moet zelf de eigenaar zijn van uw ritten. Met LP Planner maken wij het mogelijk om zelf de controle te behouden. U mag de volgorde bepalen. U  mag bepalen wij welke rit rijdt met welk materiaal. Daarnaast mag u zelf bepalen welke informatie u waar wilt zien. LP Planner zorgt er alleen voor dat u dankzij filters, eigen indelingen en eigen data zelf de beste rit kan maken. Wij verzorgen voor uw planner een gemakkelijke werkplek om de beste marge en klanttevredenheid te krijgen! Omdat LP Planner in de cloud werkt en altijd ETA’s (verwachte aankomsttijden) en ETD’s (verwachte vertrektijden) uitrekent, kunt u ook uw klant up to date houden. U hoeft geen dure licentie af te sluiten bij grote kaart leveranciers om de tijden door te rekenen.

Ritplanning transport, dat klinkt duur?

LogisticPlanet heeft ,over al onze software, meer dan 100 klanten in Nederland. Wij hebben klanten met 3 eigen auto’s, expediteurs zonder eigen auto’s en bedrijven die meer dan 15 kantoren wereldwijd hebben. Wij staan sinds 2001 bekend om het feit dat wij goede software leveren tegen een goede prijs. Daarom hebben wij LP Planner ook standaard bij LP Trans gevoegd. Hierdoor kunt u voor €250,=  per maand al beschikken over alle genoemde functionaliteiten.

Zie via onderstaande link een PDF met een paar functionaliteiten die LogisticPlanet in LP Planner heeft zitten.

Ritplanning transport

Related Posts

Leave a Comment

Inkoopadministratie transport