Bloemen transport

Home / Logistiek nieuws / Bloemen transport

Bloemen transport met Pasen, een jarenlange traditie!

Sinds 1985 levert Nederland bloemen aan voor de Paas viering van de Paus. Nederland, met name het Westland, is wereldwijd koploper als het aankomt op bloemen en planten export. Wij leveren aan de hele wereld de mooiste tulpen, narcissen, gerbera’s en ga zo maar door. Dankzij deze wereldwijde faam worden wij ook voor vele projecten gevraagd om te helpen bij het leveren van bloemen. Zo ook de Paas viering die door miljoenen mensen wordt bekeken.

Een paar feiten;

  • Er gaan ongeveer 10.000 bloemen vanuit Nederland naar Rome
  • De bloemen zijn gezegend door de Rotterdamse Bisschop
  • De hoofdbloem dit jaar is de paradijsvogelbloem in de kleuren oranje en blauw
  • Nederland exporteert voor meer dan €6 miljard aan bloemen naar de hele wereld

Bloemen transport

Bloemen transport is meer lastige tak van sport. Er zijn meerdere soorten bloemen transport. Men transporteert vanuit de kweker naar de veiling. Binnen de veiling is er transport. Er gaan ook bloemen direct naar consumenten, groothandels en exporteurs. Daarnaast is er ook nog internationaal transport van de bloemen naar allerlei winkels, supermarkten, groothandels en ga zo maar door. Het lastige hierbij is dat een zodra een bloem op transport gaat, dat de bloem een tijdsdruk heeft om in de handen van de consument te komen. Elke dag dat een bloem langer in de een vrachtwagen of bus zit, worden ze minder waard! Hierdoor zit er grote druk op om de bloemen zo snel mogelijk, maar ook zo goed mogelijk te vervoeren.

Bloemen veilingen

Tegenwoordig gaan bloemen vaak nog steeds via de veiling. Een bloemen veiling zorgt ervoor dat er een centraal punt is waar de kwekers hun bloemen kunnen aanbieden aan de kopers, zonder dat de kopers langs alle tuinen van de kwekers hoeven te gaan. Daarbij hebben de kwekers ook een gemakkelijk punt waar zij al hun bloemen heen kunnen sturen. Door de jaren heen zijn er grotere kopers gekomen die direct van de kweker kopen. Daarnaast zijn er ook initiatieven gekomen om direct naar de consument te vervoeren, zie een bloomon. Desalniettemin blijft de veiling cruciaal voor de bloemen industrie. De 2 grote veilingen in Nederland zijn FloraHolland en Plantion.

Bloemen transport en LogisticPlanet

LogisticPlanet biedt software voor allerlei soorten bloemen transport. Wij werken samen een goed gedeelte van de bloemen markt. Onze klanten zijn vervoerders zoals De Winter, Van der Slot, De Lordd, Van der Helm, Van Buytene, Ter Riele en nog meer. Maar daarnaast helpen wij ook om de bloemen transport in het grote geheel beter te stroomlijnen. Zo in FloraHolland ook klant van LogisticPlanet zodat wij de informatie stroom tussen allerlei partijen goed kunnen dirigeren.

Bloemen transport software

Bent u een bloemen transporteur, collectief vervoerder, en op zoek naar een grote stap in uw automatisering? Neem contact met ons en wij komen graag bij u langs om een demonstratie te geven.

TV: Bloemen voor de Paus weer gezegend op weg

Related Posts

Leave a Comment

Transport EDIritplanning software