Transport EDI

Home / Logistiek nieuws / Transport EDI

Transport EDI, Electronic data interchange, is het nuttig in de transport?

Met betrekking tot transport EDI worden vaak verschillende dingen gezegd door logistieke dienstverleners;

  • Het is een project voor alleen de grote transporteurs, dit is veel te duur voor de “normale” transporteur.
  • Ik heb geen systeem die koppelingen kan maken.
  • Ik krijg toch momenteel ook de orders op de vrachtwagen?
  • Wij verdienen de kosten nooit terug…

Transport EDI voor iedereen

De denkfout die hier vaak gemaakt wordt is dat men denkt aan traditionele EDI koppelingen met grote pakketten zoals SAP. Maar sinds 2001 leveren wij een pakket waarmee simpele EDI koppelingen gemaakt kunnen worden. Dit is geen traject van weken lang programmeren en een rekening van tientallen duizenden euro’s, maar dit zijn doorgaans trajecten van een paar uur. Transport EDI is hierdoor voor iedereen toegankelijk en zorgt ervoor dat de transport in Nederland zich beter kan verbinden en beter kan informeren.

Waarom een transport EDI koppeling?

U krijgt nu inderdaad ook de order in uw systeem. De order komt ook inderdaad in uw auto, of in de auto van een charter. Daar heeft u een punt! Maar u heeft wel een aantal gevolgen van het verkrijgen van deze order. Uw planner zit waarschijnlijk de orders in te typen in uw systeem. Kostbare tijd die hij of zij ook besteden aan andere zaken, zoals echte problemen verhelpen of de auto zo efficiƫnt mogelijk inplannen. Een EDI is meer dan een order die automatisch in uw TMS komt. Het is een verlichting van simpele taken waardoor u meer tijd heeft voor de belangrijkere zaken!

Transport EDI, nog zo simpel, wij verdienen dat nooit terug?

De kosten om het terug te verdienen is geen kosten post die gemakkelijk te berekenen valt. Maar het scheelt uw planner elke dag een paar kwartier. Het scheelt uw klant misschien een paar kwartier per dag. Daarnaast kunt u ook efficiƫnter werken, betere beladingsgraad realiseren. Maar u krijgt in de praktijk wellicht ook meer orders van uw klant, de klant kan immers gemakkelijk orders naar u sturen! Soms bestaat er nog een drempel voor mensen om te telefoon op pakken en de order door te bellen. Via een elektronisch systeem is deze drempel weg. Wij zien dat de klantenbinding dankzij een transport EDI koppeling groter wordt.

Het is meer dan alleen met klanten!

Wij hebben het gehad over het koppelen met klanten. De interne winst die u behaald met een simpele EDI koppeling. Het is echter ook nog meer. U werkt bijvoorbeeld ook met charters, maar u wilt wel uw klant op de hoogte houden van de order. Via transport EDI kunt u communiceren met uw charter, de order komt in zijn of haar systeem. Zodra de charter de order afmeld op hun boorcomputer, kan dat terugkomen in uw systeem! Dan komt het ook gelijk in uw klantenportaal. Zodra het daar staat, kunnen wij automatisch de klant mailen met de update van zijn of haar order. Zo bent u nooit meer afhankelijk van informatie als u orders uit besteed.

Related Posts

Leave a Comment