TMS – Waar moet een modern TMS aan voldoen?

Home / Logistiek nieuws / TMS – Waar moet een modern TMS aan voldoen?

Waar moet een modern TMS aan voldoen?

De transport in Nederland, Europa en wereldwijd is zeer veranderlijk. Een transporteur moet de ene dag laden in Amsterdam voor een volle vracht naar Brussel. De dag daarna is dezelfde transporteur bezig om 12 Europallets te laden op hun loods om uit te leveren op 4 verschillende adressen in de regio. De transporteur heeft veel verschillenden klanten, ieder met verschillende wensen en eisen aan het transport. Dit is de reden waarom een TMS, Transport Management Systeem, geen makkelijke opgave is om aan te schaffen.

 

Welke aspecten moet een TMS aan voldoen?

  • Het moet een communicatie systeem zijn, zowel intern als extern;
  • Taken moeten worden geautomatiseerd;
  • Een TMS moet alles omvattend zijn;
  • Zeer makkelijk in gebruik zijn;
  • Het moet een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben.

 

Het moet een communicatie systeem zijn, zowel intern als extern

Tegenwoordig heeft iedereen internet. Iedereen besteld online spullen in hun eigen tijd en dit wordt afgeleverd op de tijd die jij aangeeft. De online gekochte spullen worden afgeleverd in een tijdsvenster die naar jou wordt gecommuniceerd. Deze trend is nu ook zichtbaar in bijna alle markten van de transport. Zowel B2B als B2C. U wilt uw klant, opdrachtgever, ontvanger, loods of interne medewerker de informatie geven die zij nodig hebben. De klant wil gegevens hebben, bijvoorbeeld aankomsttijden, zodat zij niet voor elke order hoeven te bellen. Zo heeft uw medewerker ook meer tijd om de lastige vragen van klanten te beantwoorden. In ons TMS kunt u met het klantenportaal dit geheel automatiseren op klant niveau!  Klant 1 wil een mail met de ETA? Deze krijgt het in de mail! Klant 2 wil een SMS met de naam van de chauffeur? Deze krijgt dit ook automatisch!

Taken moeten worden geautomatiseerd

Het doel van een TMS is de werkdruk verminderen van uw personeel. U krijgt ineens 100 orders meer op een dag; als u alles handmatig moet invoeren, naar een ander pakket moet om deze in te plannen en later nog eens handmatig een tarief eraan moet koppelen worden de werkdagen wel erg lang. Uw voornaamste zorg moet zijn om uw klant zijn orders te vervoeren, administratie moet ervoor zorgen dat u betaald krijgt. Het liefst zo snel mogelijk. Een modern TMS, zoals LP Trans, voorziet in deze behoefte. U kunt via EDI orders automatisch binnen krijgen, u kunt een Excel lijst met orders uploaden, u kunt de klant laten invoeren; zo heeft u alle orders binnen zonder dat u zelf iets hoeft te doen! Orders kunt u snel inplannen op ons planbord, wij rekenen ETA’s en ETD’s door en kunnen dit terug communiceren naar uw klant. Met 1 druk op de knop kunt u alle orders factureren!

Een TMS moet alles omvattend zijn

Een modern TMS is geen facturatie machine. Het is geen planbord. Het is geen order invoer bak. Bij een modern TMS geldt dat de som van het geheel meer is dan de som van delen. Alles moet kunnen samenwerken, het moet 1 naadloos systeem zijn! U moet het overgrote deel van uw proces moeten automatiseren, en het liefst bij 1 leverancier.

 

Bij een modern TMS geldt dat de som van het geheel meer is dan de som van delen.

Zeer makkelijk in gebruik zijn

U wilt op de achtergrond alle opties hebben die u maar kunt bedenken. U wilt uw tarief baseren op pallet niveau? Op kilogram niveau? Betalend gewicht? Palletplaatsen? Laadmeters? U wilt dat alles mogelijk is. Niemand weet namelijk wat voor klanten u in de toekomst gaat krijgen, en alles moet te automatiseren zijn. U wilt sommige klanten een mail sturen met los informatie, maar andere klanten met de naam van de chauffeur? Dit moet ook mogelijk zijn. Maar in het dagelijks gebruik van uw planners, administratie, klanten moet alles makkelijk zijn. Zij moeten niet door 20 menu’s scrollen om bij het juiste terecht te komen. Een klant moeten niet altijd alles dubbel invoeren, dit moet makkelijk gaan. Zij moeten niet door de bomen het bos niet meer zien, zij moeten met gemak hun werk kunnen doen.

LP Trans werkt met dit principe. Uitgebreide mogelijkheden op de achtergrond, maar een snelle werkwijze op de voorgrond. Geef de beheerder van het systeem alle vrijheid, maar geef de administratie de tools die zij nodig hebben om zo goed en zo snel mogelijk hun werk te doen.

Het moet een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben

U bent geen transporteur die honderd duizenden euro’s wilt uitgeven aan automatisering? U wilt een goed systeem, voor een goede prijs? Een modern TMS is geen pakket waar u zelf al het werk moet doen. Het is ook geen pakket waarbij u zelf de veiligheid moet garanderen. Het is zeker geen pakket waarbij de innovatie stil staat zodra u niet meer investeert! Daarnaast is het beheren van servers, IT afdeling, server onderhoud een dure zaak. Uw hele priv√© wereld draait in de cloud, zorg dat uw TMS ook in de cloud werkt, zo bent u klaar voor de toekomst.

LP Trans werkt met het gedachtegoed dat een TMS een “standaard” pakket is. Iedereen krijgt alles en hij of zij mag zelf beslissen wat zij gebruiken. Wij innoveren, wij beheren, wij zorgen voor de uptime en de veiligheid. Het is immers makkelijker om te doen voor 100 klanten, dan 1 transporteurs die dit zelf doet.

 

Als conclusie, het maken, beheren, en kiezen van een TMS is geen makkelijke opgave. Mocht u voor deze keuze staan, laat ons u helpen met deze keuze door ons TMS live te laten zien!

 

Klik hier om ons een bericht te sturen, dan nemen wij contact met u op.

 

Related Posts

Leave a Comment