Het logistieke proces van LogisticPlanet

Home / Logistiek nieuws / Het logistieke proces van LogisticPlanet

Sinds meer dan 15 jaar is LogisticPlanet aanwezig in de logistieke wereld van Nederland. 1 van de meest uitdagende in de wereld, Nederland heeft namelijk veel transport bedrijven voor een relatief klein land. Veel gaat dan ook vanuit Schiphol of de Rotterdamse haven naar het buitenland of andersom. In de afgelopen 15 jaar is ook veel veranderd! Hoe wij 15 jaar geleden tegen transport aankeken en het logistieke proces dat hierbij hoort is vandaag de dag totaal anders.

Logistieke proces van LogisticPlanet

2003

Toen was LogisticPlanet alleen nog bezig met het koppelen van klanten van de vervoerders aan de vervoerders. Internet kwam net op, maar was in de Business2Business wereld nog niet overal geaccepteerd als de toekomst. De infrastructuur was er nog niet en de denkwijze was er ook nog niet op ingesteld! Wij waren goed in het koppelen van systemen, voor een kleine prijs hadden wij een mooi portaal waar orders konden worden ingegeven en waar wij een status eraan konden geven zodat klanten het konden zien. In de jaren daarna zij wij, samen met onze klanten, door gaan groeien hiermee en hebben wij dit uitgebreid naar CSV upload mogelijkheden, EDI koppelingen, Warehouse module, automatisch mailtjes versturen, automatisch SMS-jes versturen, uitgebreide userlevel interface en uiteraard altijd zorgen dat het klantenportaal in de meest moderne taal geschreven is waar mogelijk! Dit alles omdat de wereld veranderd en daardoor de business ook veranderd. Klanten zien wat er mogelijk is op persoonlijk vlak en willen dit ook in hun zakelijk leven integreren. Hier hebben wij onze klanten altijd mee geholpen, dit was toen ons logistieke proces.

2010

LogisticPlanet zit vol in de doorontwikkeling van ons TMS. Wij hebben ons TMS, LP Trans, draaien bij meerdere grote klanten in Nederland. In dit TMS hebben wij uitgebreide tariferingen, facturering, emballage, planning en export mogelijkheden. Wij kunnen ons TMS bij Collectief Vervoerders implementeren dankzij de uitgebreide emballage registratie en tarifering mogelijkheden, maar ook bij Luchtvracht transport heeft LogisticPlanet ook een groot aandeel dankzij de expertise die wij met onze klanten hebben opgedaan in deze branche. Daarnaast zijn wij niet alleen bekend in de 2 genoemde branches, namelijk ook bij Tanktransport, Expeditie bedrijven, Verladers en bij internationaal transport.

2018

Toen was de tijd daar, nadat wij het klantenportaal bij vele logistieke dienstverleners neer hadden gezet en ons TMS hadden uitgebreid, om in de cloud verder te werken. Onze unieke kracht is dat wij een TMS hebben die totaal gemaakt is om in de cloud te werken. Dit betekend dat wij de kennis en de kracht die wij hebben verzameld in de afgelopen 15 jaar hebben overgezet naar een cloud versie van software. Hierbij heeft de transporteur geen omkijken naar een interne infrastructuur zoals servers, netwerk beheerders en internet verbindingen.

De cloud versie draait sinds 2016 bij verschillende klanten die gebruiken de volgende functionaliteiten;

Dit is de reden waarom LogisticPlanet momenteel meer dan 100 klanten in Nederland heeft. Wij blijven door ontwikkelen en blijven een voorloper voor toekomstige technieken. Bekijk de onderstaande film voor een korte uitleg!

 

Related Posts

Leave a Comment